I takt med at vi drikker mere og mere kaffe, er vi også begyndt at gå mere op i den kaffe vi drikker og hvor den kommer fra. Mange har nok hørt om begrebet “Specialty Coffee” – men hvad betyder det egentligt?

Ingen ved det, alle snakker om det.

Specialty Coffee Association of America

Begrebet “Specialty Coffee” blev for første gang brugt i 1874 af Erna Knutsen, for at beskrive kaffebønner som produceres i specielle mikroklimaer og samtidig har den bedste smag

Specialty Coffee er ifølge Specialty Coffee Association (SCA) en kaffe der scorer 80 point, eller derover, på en skala op til 100. Det handler om at kaffebønnerne er ristet af uddannede eksperter, for at få den bedst mulige smag frem. Derefter bliver den professionelt brygget. Dette er det som der skal til for at opfylde SCA’s krav.

Altså kan man sige at det er den fulde smag af kaffen, der kun har meget få eller ingen fejl, som gør at det er en specialkaffe. Derudover skal Specialty Coffee også dyrkes i specielle klimaer, og det er især Columbia, Kenya og Etiopien som er de førende lande.

Faktisk levere Etiopien noget af verdens fineste Specialty Coffee.

Hvordan får jeg fat i Specialty Coffee?

Men i og med at der er så mange krav til Specialty Coffee, må det vel også være dyrt og lidt svært at få fat i til en rimelig pris?

Men sådan er det i virkeligheden slet ikke. Der er mange caféer der efterhånden serverer Specialty Coffee og med vores medlemskab kan du nyde en hver dag, på nogle af vores caféer.

Men hvis du allerede har den faste Rista café, er der også andre muligheder for at nyde kaffen derhjemme i ro og mag, eller på kontoret. Vores venner fra Ideel Kaffe, har nemlig lavet Danmarks mest bæredygtige kaffekapslet med Specialty Coffee fra Etiopien – det er her den populære Arabica bønne kommer fra.

Den bjergrige region i det sydlige Etiopien skaber nemlig næsten perfekte forhold for lokale bønder, til naturligt at dyrke kaffe i området. Efter bønnerne er blevet høstet, bliver de enten vådvasket eller soltørret i lokalområdet. Derefter sende de direkte til Danmark, hvor de bliver ristet i Valby. Ideel Kaffe bestræber sig på at riste deres kaffe lysere end normalt, for at bevare kaffens naturlige aromaer og invitere deres kunder på nye og forfriskende kaffeoplevelser.

Læs mere om vores venner fra Ideel Kaffe.

Leave a Reply

©2020 Rista ApS. Alle rettigheder forbeholdes.