Listen af forskellige slags kaffe i København er lang. På caféer I København finder du alt fra en klassisk sort kaffe, til den populære latte eller en god stærk espresso. Varianterne herunder forgrener sig yderligere i en americano eller filterkaffe, i en latte, cappuccino eller flat white og ellers kan du få lidt kakao i den varme kaffe og trylle en macchiato frem. Kold kaffe findes også; basen er isterninger og derefter kan man fylde i med mælk, med chokolade is, med sirup og hvad hjertet ellers begærer. Hvis det ikke skulle være nok, skal man ej forglemme, at du også kan vælge imellem forskellige typer komælk, forskellige typer vegansk mælk og enkelte steder kan du endda finde gedemælk. 

Men det går langt længere end det. Udvider vi horisonten til udover de danske grænser åbner mulighederne sig kun yderligere. Tager du til Spanien finder du kaffe med kondenseret mælk forklædt under navnet ”cafe leche-leche”. En tredjedel espresso, en tredjedel mælk og en tredjedel kondenseret mælk der vil falde i smag hos enhver med en sød tand. I Italien finder du i et højt, vinglasformet glas, friskbrygget kaffe sammensat med lidt mælk, chokolade og flødeskum på toppen. Den såkaldte ”bicerin”. Tager du lidt mere nordpå og lidt tættere på de danske grænser, finder du i Tyskland kaffevarianter som holder lidt ekstra på varmen. Brandy og sukker bliver flamberet indtil det er én masse. Kaffen bliver hældt i og toppes med Vaniljeflødeskum og chokoladestykker for at mestre den legendariske ”Rüdesheimer Kaffee”

Så hvilken kaffe kan du bedst lide? Jeg er sikker på at alle kaffeelskere har en kaffe de har i tankerne når dette spørgsmål rammer dem. En kaffe de med sikkerhed ved er en vinder for dem, når de går ned på den lokale café i København. Eller Spanien. Eller Italien. Men lader vi os begrænse os af tendensen til den tryghed vi finder i vanerne, når vi har fundet noget der er godt. Eller burde vi lade os inspirere, prøve nye kaffevarianter, nye mælkevarianter, nye smagssammensætninger. Så vi virkelig kan finde af, hvilken kaffe vi bedst kan lide. 

Leave a Reply

©2020 Rista ApS. Alle rettigheder forbeholdes.