Corona klaustrofobien har lagt sig som en tåge over København. Snart er der gået et helt år fyldt med sprit, distance, lukkede faciliteter, aflyste arrangementer og usikkerhed for fremtidens planer. Det er december nu. Landet er lukket ned endnu engang. Situationen er mere alvorlig end nogensinde, og alligevel er der ikke mere at give af for samfundets borgere. Det er mørkt og vi er trætte. Så hvordan kommer vi igennem denne tid der ligger forude?

Det eneste der ligger umiddelbart er at begynde at nyde livets helt små, dybe glæder. Et kram fra sine nærmeste. Grøn natur. Og en fantastisk god varm kop kaffe.

Det københavnske byliv er lukket ned, gaderne ligger stille hen og lejlighedernes lys står tændt. Men de lokale caféer og restauranter holder åbent for take-away og to-go-kaffe i håbet om at tiltrække de få kunder der tør at bevæge sig ud på trods af kulde og epidemi. Og det giver os noget at holde fast i. Noget som kan vække glæden helt inde i hjertet. Man kan tage rundt på de lokale caféer, én efter én, opleve byen på ny og se de selvstændiges glade ansigter, når man træder ind ad døren, og de opdager de har fået en kunde for dagen.

Man kan smage kaffens sødme eller syrlighed, imens man ser på gadens julelys eller trasker igennem de gule efterårsblade, der ligger som sne på jorden. Man kan prøve de forskellige slags caféer, for muligvis at finde sin nye yndlingscafé, til når landet lukker op igen. Alle de ting, hverdagens stress normalt ikke lader der være tid til. Man kan tilmed tillade sig, at hælde en smule cognac i kaffen for at mærke varmen i hele kroppen, imens man betragter byens skær og indser hvor heldige vi egentlige er: at vi her i København har mulighed for at traske gennem gaderne, med en varm kvalitets kaffe i hånden der endda kan købes på abonnement, så stykprisen er under 5 kr. per kop. Så vores privatøkonomi kan holde sig stabil. Og vi kan beholde vores tag over hovedet, vide sig sikker i at sundhedsvæsenet tager imod os hvis vi bliver syge, og egentlig bare nyde tilværelsen med troen på at det nok skal vende tilbage til normalen. At det hele nok skal gå. Med et gram tålmodighed og en god varm kop kaffe. 

Leave a Reply

©2020 Rista ApS. Alle rettigheder forbeholdes.