Man skulle ikke tro det, men hver dansker drikker gennemsnitligt 3-4 kopper kaffe dagligt. Dette betyder at vi rangeres som det fjerde mest kaffedrikkende folk i verden. I København nyder vi at besøge de lokale caféer og bestille en velbrygget kaffe af en barista. Hvis du ikke allerede er fan af kaffe, så vær forberedt på at dette indlæg kan ændre din holdning.

Her får du nemlig 5 fordele ved at drikke kaffe:

1. Forbedrer dit energiniveau og gør dig klogere
Kaffe kan hjælpe folk med at føle sig mindre trætte og øge energiniveauet. dette skyldes selvfølgelig, at det indeholder koffein – det mest forbrugte psykoaktive stof i verden. Når du har drukket kaffe, absorberes koffeinet i blodbanen. Derfra rejser det til din hjerne, hvor koffeinen blokerer den hæmmende neurotransmitter adenosin.

2. Øger fedtforbrændingen
Flere undersøgelser viser, at koffein kan øge dit stofskifte med 3–11%.
Andre undersøgelser viser, at koffein specifikt kan øge fedtforbrændingen med så meget som 10% hos overvægtige individer og 29% hos magre mennesker.

3. Forbedret fysisk ydeevne
Koffein stimulerer dit nervesystem og hjælper fedtceller til at nedbryde kropsfedt. Men det øger også adrenalinniveauet i dit blod. Dette er ”flight-or-fight” hormonet, der forbereder din krop til intens fysisk anstrengelse. Derfor er det fornuftigt at have en stærk kop kaffe omkring en halv time, før du skal lave din work-out.

4. Indeholder essentielle næringsstoffer
En enkelt kop kaffe indeholder:

  • Vitamin B2: 11% af det daglige anbefalede indtag
  • Vitamin B5: 6%
  • Magnesium og vitamin B3
  • Mangan og kalium

Dette lyder ikke af meget i sig selv, men hvis du drikker flere kopper dagligt, så begynder det at hjælpe på det.

5. Kan nedsætte risikoen for type 2 diabetes
Type 2-diabetis er et stort helbredsproblem der rammer millioner af mennesker over hele verden. Kaffedrikkere har en reduceret risiko for type 2-diabetes. Undersøgelser viser, at dem, som drikker mest kaffe, har en 23–50% lavere risiko for at få denne sygdom.

Du kan altså med god samvittighed pleje din kaffe træng.

Et moderat indtag på 3-4 kopper kaffe om dagen kan nemlig have disse sundhedsfremmende effekter. Når du næste gang skal finde en kaffebar i København og have en kaffe, kan du slappe af og vide, at kaffe faktisk har en del sundhedsfordele.

Leave a Reply

©2020 Rista ApS. Alle rettigheder forbeholdes.